Английско музикално светило с безпощадна критика към Оливия Родриго и Тейлър Суифт 11 април, 2024

Английският автор на песни сър Тим Райс критикува Оливия Родриго и Тейлър Суифт за техните „печални“ и „самовлюбени“ текстове. 79-годишният автор на песни - който е най-известен със сценичното си музикално сътрудничество с Андрю Лойд Уебър - твърди, че модерната поп музика го "депресира", защото въпреки че показват "страхотно музикално майсторство", няма нищо повдигащо духа в изпетите думи.

Обсъждайки музиката, която го ободрява, той каза пред The Times: „Ранният рокендрол: Елвис, Чък Бери, Литъл Ричард, Евърли Брадърс, Бъди Холи … Дори и да беше тъжна песен, тя ти повдигаше духа."

„Едно от нещата, които днес ме депресират в поп музиката е, че толкова много от тези песни изглеждат доста печални и в тях се пее най-общо „аз, аз, аз“ Слушах „Traitor“ на Оливия Родриго – тя е страхотна певица и има страхотно музикална култура, но човек си мисли: „Звучи наистина нещастна.“

„И Тейлър Суифт: всеки път, когато се скара с някого, горкият бива “заклан” в следващата ѝ песен. Каквато и да е вероятността Тейлър Суифт да ме покани на среща, бих казал „не“.

Но една песен, на която Тим винаги се е възхищавал, е „Summertime Blues“ на Eddie Cochran. Обяснявайки защо му се иска да е написал песента, той каза: „За по-малко от две минути той атакува почти всичко: училището си, родителите си, колата си, шефа си и накрая своя конгресмен. Това е брилянтно."

Радио Витоша - Следвай музиката!

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини