Задава се "Матрицата 5". Дори е избран режисьор 06 април, 2024

Предстои поредно продължение на франчайза "Матрицата". Warner Bros. обяви, че режисьорът Дрю Годард ще ръководи проекта по написан от него сценарий. 

Лана Уашовски, която създаде филмовата поредица заедно със сестра си Лили и режисира "Матрицата: Възкресения" от 2021 г., ще бъде изпълнителен продуцент на новия филм.

"Няма да преувелича ако кажа, че филмите "Матрицата" промениха киното и живота ми. Изящното артистично изкуство на Лана и Лили ме вдъхновява всеки ден и съм изключително благодарен за възможността да разкажа история в рамките на света, който те създадоха", каза Годард, който ще бъде и сред продуцентите на лентата.

От Warner Bros. обясниха, че Годард се е обърнал към студиото "с идея за пети филм "Матрицата". Според тях "това ще бъде един страхотен начин да продължим света на Матрицата, като едновременно той ще почете това, което продуцентите започнаха преди повече от 25 години, и ще предложи уникална перспектива, базирана на любовта му към поредицата и героите".

Годард е познат добре като сценарист - в тази си роля той получи номинация за "Оскар" за "Марсианецът". Написал е сценария за "Z-та световна война" и „Чудовищно“, както и за сериала "Daredevil". Режисьор е на „Хижа в гората“ (2011 г.) и "Тежки времена в "Ел Роял" (2018 г.).

Радио Витоша - Следвай музиката!

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини