Пол Маккартни реагира на кавъра на „Blackbird“ на Бионсе 05 април, 2024

Бионсе записа своя собствена версия на класиката на The Beatles "Blackbird" за новия си вдъхновен от кънтрито албум COWBOY CARTER, а Пол Маккартни похвали "великолепния" кавър.

„Толкова съм щастлив от версията на @beyonce на моята песен „Blackbird“. Мисля, че тя прави великолепна нейна версия и това засилва посланието за граждански права, което ме вдъхнови да напиша песента на първо място. Мисля, че Бионсе направи страхотна версия и бих призовал всеки, който все още не я е чул, да го направи!" написа Макартни в Instagram. "Говорих с нея по FaceTime и тя ми благодари, че й позволих да го направи. Казах й, че удоволствието е изцяло мое и си помислих, че е направила убийствена версия на песента."

„Когато видях кадрите по телевизията в началото на 60-те години на връщането на чернокожите момичета от училище, го намерих шокиращо и не можех да повярвам, че в наши дни има места, където подобни неща се случват точно сега “, добави Маккартни. „Всичко, което моята песен и невероятната версия на Бионсе могат да направят, за да облекчат расовото напрежение, би било страхотно нещо и ме прави много горд.“

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини