Тейлър Суифт стана милиардер благодарение единствено и само на творчеството си 03 април, 2024

Според списание Forbes световната суперзвезда Тейлър Суифт е станала милиардер. 34-годишната изпълнителка има 1,1 млрд. долара от приходите от турнето ѝ Eras Tour и стойността на каталога ѝ с попмузика.

"Суифт е първият музикант, достигнал 10-цифрен статут единствено от творчеството си", съобщи Forbes.

Риана попадна в списъка благодарение на козметичната си марка Fenty, а съпругът на Бионсе, рапърът JAY-Z, стана първият хип-хоп милиардер през 2019 г. въз основа на колекцията си от произведения на изобразителното изкуство, музика и дялове в компании и марки напитки.

Бизнес списанието смята, че богатството на Суифт се състои от около 500 млн. долара от хонорари и турнета и подобна сума от стойността на музикалните ѝ произведения. "Само" 125 млн. долара идват от портфолиото ѝ с недвижими имоти.

Собственикът на френската луксозна марка LVMH Бернар Арно е на първо място като най-богатия човек в световен мащаб с около 233 млрд. долара. Технологичният магнат Елон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, заема второ място в списъка на Forbes с приблизително 195 млрд. долара. Основателят на Amazon Джеф Безос зае трето място в списъка, докато Марк Зукърбърг е на четвъртото място. Съоснователят на софтуерната компания Oracle Лари Елисън допълва челната петица.

Тейлър Суифт стана и най-продаваният световен изпълнител за 2023 г.

Радио Витоша - Следвай музиката!

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини