BEYONCÉ пусна “Cowboy Carter” 29 март, 2024

Новият албум на BEYONCÉ - “Cowboy Carter” e тук. 27 нови песни, събрани в проект, който ще влезе в историята, не само заради нетипичния за изпълнителката кънтри стил. С обявяването на албума, BEYONCÉ пусна двата чисто нови сингъла -  “Texas Hold Em” и “16 Carriages”, като първият се превърна в абсолютен световен хит само за дни, а с него певицата стана първата чернокожа жена оглавявала класацията Hot Country Songs на Billboard.

“Cowboy Carter” – act ii, е своеобразно продължение на албума „Renaissance“ act i, излязъл през 2022 г. Няколко от песните вече приковаха вниманието в платформи като Spotify. По-специално феновете са впечатлени от парчето - "JOLENE". 

Селекцията от песни е създадена, за да отдаде почит на Chitlin Circuit - консорциум от места за представления в САЩ, които са подкрепяли чернокожи изпълнители по време на ерата на сегрегацията. Темата за чернокожите изпълнители в кънтри музика е сред най-повдиганите. В Instagram по-рано този месец дивата написа, че през годините се е чувствала отритвана не веднъж от кънтри общността в Щатите.  С проекта “Cowboy Carter” BEYONCÉ руши стереотипи, утвърждавани с десетилетия. 

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини