За Dr. Dre - звезда на Алеята, а за Eminem - нов албум 21 март, 2024

Dr. Dre беше удостоен със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Във вторник деветкратният носител на награда "Грами" рапър и продуцент получи своята звезда в категорията "Запис" в компанията на своите дългогодишни сътрудници Snoop Dogg, Eminem, 50 Cent и музикалния импресарио Jimmy Iovine.

Iovine похвали наследството на Dre като мегапродуцент и ментор за хип-хоп жанра.

„Dr. Dre е най-великият. Всъщност Billboard току-що го обяви за най-великия хип-хоп продуцент на всички времена! И чух част от другата музика, която прави в момента – той се цели в другите жанрове“, каза импресариото. „Dre е най-добрият партньор, приятел, съюзник, който бихте могли да имате. 

Dr. Dre е съосновател на влиятелната рап група N.W.A. - петата хип-хоп група, въведена в Залата на славата на рокендрола - стартира успешната си солова кариера с издаването на всепризнатия албум от 1992 г. "The Chronic". Той също така е бил ментор и е работил с няколко хип-хоп суперзвезди като Anderson.Paak., Eminem, 50 Cent и Kendrick Lamar.

Snoop Dogg също се качи на подиума, за да похвали своя сътрудник и близък приятел. Рапърът и риалити звезда започна речта си с благодарност.

„Искам да благодаря на себе си, че слушах Dre през годините и го оставих да бъде мой учител, ментор, брат, пазител, защитник и най-важното – добър приятел“, сподели той гордо. 

След церемонията 59-годишният Dr. Dre гостува в шоуто на Jimmy Kimmel заедно със Snoop и 50 Cent. И макар да не присъстваше в предаването, след него Eminem влезе в заглавията, защото легендарният продуцент съобщи, че той ще издаде нов албум тази година. 

“Eminem работи по новия си албум, който ще излезе тази година. Говорих с него и той се съгласи да съобщя това пред вас тази вечер”. 

Това ще е 12-ти албум за Slim Shady. Предишният му проект, "Music to Be Murdered By", излезе изненадващо през януари 2020 г. и включваше колаборации с Ed Sheeran, Juice WRLD и Anderson.Paak.

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини