Гледаемостта на наградите BRIT Awards 2024 спадна с 900 000 спрямо миналата година 09 март, 2024

Миналия уикенд наградите BRIT Awards 2024 ударих най-ниския рейтинг в историята на шоуто, със средно 2,5 милиона зрители.

Събитието беше излъчено на живо по ITV1 и ITVX в Обединеното кралство и в пика си беше гледано от 3 милиона зрители, близо милион по-малко от миналата година. Числата са взети от рейтингите за вечерт и не включват зрителите, които ще гледат шоуто по-късно.

Миналогодишното издание включваше изпълнения на Harry Styles, Lizzo и Wet Leg и достигна максимална публика на живо от 3,9 милиона и средно 3,3 милиона.

Годишната церемония се проведе в събота (2 март) в лондонския The O2. RAYE влезе в историята, като спечели рекордните шест награди, включително Изпълнител на годината, Албум на годината (за „My 21st Century Blues“) и Песен на годината (за „Escapism“).

Dua Lipa откри шоуто с изпълнение на новия си сингъл „Training Season“. Сред останалите изпълнители бяха Raye, Tate McRae, Jungle, Rema, Becky Hill и Chase & Status, и Calvin Harris и Ellie Goulding.

Kylie Minogue, която взе тазгодишната награда за глобална икона на BRITs, също закри шоуто със свое собствено изпълнение.

Радио Витоша - Следвай музиката!

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини