Наследници на лидерка на картел съдят София Вергара и Netflix 22 януари, 2024

София Вергара и Netflix са изправени пред съдебна битка, инициирана от наследниците на Гризелда Бланко за предстоящия сериал Гризелда. Заведеното дело във Флорида има за цел да спре насрочената за 25 януари премиера, като се твърди, че са използвани неоторизирани изображения.

С участието на София Вергара като Гризелда Бланко, сериалът описва възхода на скандалния лидер на картела през 80-те години в Маями. Въпреки че признава Бланко за публична фигура, в делото се твърди, че сериалът е използвал подробности за имиджа на семейството, без да получи съгласие или компенсация.

Правният спор произтича от интервюта със сина на Бланко, Майкъл, който е обсъждал адаптирането на историята на майка си за потенциален сериал или книга.

Въпреки първоначалните уверения от Netflix, че никаква информация от тези интервюта няма да бъде включена, в делото се твърди обратното, като се казва, че са включени такива подробности без надлежно разрешение.

Гризелда Бланко е колумбийка, арестувана през 1985 г. по обвинения, свързани с наркотици. Тя лежи в затвора до 2004 г. и е убита през 2012 г.

Представители на Netflix и София Вергара все още не са отговорили на искания за коментар.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини