„Барби“ и „Опенхаймер“ фаворити за наградите "Оскар" 21 януари, 2024

Номинациите за тазгодишните награди "Оскар" ще бъдат обявени във вторник 23 януари.

След комбинирани приходи от 2,4 милиарда долара в световния боксофис, „Барби“ и „Опенхаймер“ – два филма, свързани само чрез едновременното им излизане през юли миналата година, са смятани за фаворити номинации за 96-ите награди „Оскар“, които ще се проведат на 10 март. 

Със своите пет Златни глобуса и инерцията на своя страна, „Опенхаймер“ – майсторският разказ за бащата на атомната бомба на Кристофър Нолан – изглежда има предимство в надпреварата за най-добър филм, главната награда на Академията. 

Популярната „Барби“ на Грета Геруиг – остра сатира за женомразството и овластяването на жените – започва да наваксва, след като първоначалният прилив на оптимизъм за наградите изчезна. 

Филмът, който имаше девет номинации за "Глобус", си тръгна само с две утешителни награди - най-добра песен и новосъздадено отличие за бокс офис постижения. 

Очакват се номинации за криминалната сага на Мартин Скорсезе „Killers of the Flower Moon“ и победителя от филмовия фестивал във Венеция „Poor Things“, фокусиран върху жените поглед върху мита за Франкенщайн.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини