Радио Витоша на 33! 16 януари, 2024

Радио Витоша празнува своята 33-та годишнина. Радиото комбинира най-добрата музика от 90-те до днес с най-слушаното сутрешно радио-шоу "Тройка на разсъмване" и най-атрактивните водещи.

Радио Витоша е на българския медиен пазар от 16 януари, когато на честота 97.6 MHz в ефира на София започва излъчване програмата на „Гласът на Америка“ - „VOA Europe“, която само година по-късно е комбинирана с излъчвания на българското радио "Витоша".

От 6 януари 2023, радио Витоша излъчва от ново студио, изградено според всички върхови световни стандарти. То се намира в сградата, обявена за бизнес сграда на миналата година - сградата Нова Броудкастниг груп. Комплексът е създаден специално за производството на телевизионна и радио продукция. В него се помещават офисите и на всички дигитални платформи, сайтове и печатни издания, които са част от портфолиото на компанията.

Студиото на радио Витоша е изградено с оборудване от най-големите фирми в областта на броудкастинга -   Neumann,  Orban,  Studer,  SamsungGenelec,  YellowtecGrass Valley,  Evertz и др. Така радиото предлага на своите слушатели най-качествения звук, наред с доказаната рейтингова продукция, предложена от най-добрите водещи в българския ефир.

През изминалата година радио Витоша разшири обхвата си в страната с две нови честоти - Козлодуй - 100.2 MHz и Габрово - 98.6 MHz.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини