Тейлър Суифт счупи рекорд на Елвис Пресли 02 януари, 2024

Тейлър Суифт счупи рекорда на Елвис Пресли и стана соло изпълнителят с най-много седмици под номер 1 в класацията за албуми на Billboard. Преизданието на Cruel Summer, 1989 (Taylor's Version), се завърна на първо място в класацията за албуми в САЩ за пети път през последната седмица на 2023 г., поставяйки я пред рекорда на Пресли от 67 седмици на първо място.

С 68 седмици 34-годишната певица вече държи рекорда като соло изпълнител, но е втора след Бийтълс. Те са значително пред нея със 132 седмици на върха на класацията. Благодарение отчасти на проекта си за преиздаване на албуми, Суифт държи и рекорда за най-много албуми, дебютирали последователно под номер 1 - 13.

В допълнение, тя е и първият жив изпълнител, който има пет албума в Топ 10 едновременно и жената изпълнител с най-много албуми, оглавили класациите в историята. За последното тя счупи рекорда на Барбра Стрейзънд с преиздаването си Speak Now през юли.

Според The Guardian, Пресли и Суифт в момента са изравнени за най-много номер 1 за една календарна година, като и двамата имат по три.

Певицата в момента е трета за най-много албуми, оглавяващи класациите като цяло. Бийтълс са първи с 19, следвани от Джей Зи с 14 и Суифт с 13.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини