Крис Мартин разкрива защо екологичните турнета имат „бизнес смисъл“ 31 декември, 2023

През 2019 г. Крис Мартин се зарече, че няма да прави повече турнета, докато не станат по-екологично устойчиви, а три години по-късно турнето Music of the Spheres на Coldplay доказа, че това може да се случи. Групата успя да намали преките емисии с 50% в сравнение с турнето си през 2016-17 г., като използва 100% възобновяема енергия и оборудва локациите със слънчеви инсталации и дори намери креативни начини да трансформира движението на феновете в сила, включително кинетични дансинги.

По време на ново интервю Мартин разкри, че инициативите не само помагат на околната среда, но имат смисъл и от финансова гледна точка. „Това, което се опитваме да направим, всъщност е просто да докажем, че има бизнес смисъл, защото смятаме, че така наистина ще накараме хората да се променят, като „можете да правите повече пари“, обясни той преди да добави, че да бъдеш екологично чист не е „някакво благотворително, ляво, безполезно нещо, а най-добрият бизнес.“

В момента Coldplay работят върху Moon Music, който те описват като "втората част на Music of the Spheres" и албумът е почти завършен. Феновете трябва да оценяват новата музика от групата, докато все още могат. Още през 2021 г. Мартин обяви, че Coldplay ще спрат да правят албуми през 2025 г.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини