"Игрите на глада" се задържа на върха на северноамериканския боксофис 27 ноември, 2023

Продължението на "Игрите на глада" се задържа на върха на северноамериканския боксофис през дългия уикенд на Деня на благодарността в САЩ, удържайки премиерата на новия филм на Ридли Скот "Наполеон", съобщиха от Exhibitor Relations.

"Игрите на глада: Балада за птици и змиите" събра приблизително 42 млн. долара от сряда до неделя - подкрепен от зрителите на Деня на благодарността - и 28,8 млн. долара за обичайния период от петък до неделя. В този пети филм от поредицата "Игрите на глада" участват Том Блайт, Рейчъл Зеглер и Питър Динклидж в историята за 10-те Игри на глада в антиутопичната държава Панем.

На второ място е последният вариант на епоса "Наполеон", този на Sony, с продажби на билети от 32,5 млн. долара за петдневния уикенд и 20,4 млн. долара за трите дни.

Европейското пространство би трябвало да помогне на филма да "постигне по-високи резултати в чужбина", каза Грос. Той обаче отбелязва, че филмът е имал "огромен" производствен бюджет от 200 млн. долара и е предизвикал хладни отзиви, като много френски критици са отбелязали исторически неточности.

Междувременно Дисни не успя да изпълни напълно своето "Желание" с пускането на пищната анимация с това име. Тя събра 31,7 млн. долара за пет дни и 19,5 млн. долара за три дни, което според Грос е приблизително наполовина на това, което подобни филми са печелили в миналото.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини