Шакира с изявление след споразумението със съда 21 ноември, 2023

Шакира постигна сделка в последния момент с испанските прокурори в първия ден от процеса срещу нея за данъчни измами. Колумбийската поп звезда ще избегне затвора, след като отговори с „да“, за да потвърди, че е знаела за шестте обвинения за неплащане на испанското правителство в размер на 14,5 милиона евро данъци между 2012 г. и 2014 г.

Сделката, която беше договорена само осем минути след началото на процеса, изисква Шакира да плати глоба от 7,3 милиона евро, но тя ще получи условна тригодишна присъда. Съдебното досие на певицата ще покаже, че тя е призната за виновна за данъчни измами.

Шакира реагира на резултата в изявление, публикувано от нейната фирма за връзки с обществеността.

„Взех решение най-накрая да разреша този въпрос в интерес на моите деца, които не искат да видят как майка им жертва личното си благополучие в тази битка. Трябва да превъзмогна стреса и емоционалното натоварване от последните няколко години и да се съсредоточа върху нещата, които обичам, моите деца и всички възможности, които идват в моята кариера.“

Световната суперзвезда преди това отхвърли сделка, предложена й от прокурорите през юли 2022 г. Тогава PR фирмата на Шакира Llorente y Cuenca каза, че тя „вярва в нейната невинност и избира да остави въпроса в ръцете на закона.”

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини