Брадли Купър разкри, че шест години се е учил да дирижира за роля в нов филм 20 ноември, 2023

Брадли Купър разкри, че шест години се е учил да дирижира, за да се подготви за ролята си на легендарния диригент и композитор Ленард Бърнстейн в предстоящия филм "Maestro".

По време на прожекция на филма в Ню Йорк, заедно с другите звезди Кери Мълиган и Мат Бомър, Купър сподели пред модератора на дискусията Лин Мануел Миранда, че е бил "ужасен" от особено сложна сцена в катедралата в Ели и е прекарал шест години в подготовка за този момент.

В "Maestro" Купър пресъздава емблематичното изпълнение на Симфония № 2 "Възкресение" на Малер от 1976 г. в катедралата в Кеймбриджшир - предизвикателство, в което участват истинският Лондонски симфоничен оркестър, 100-членен хор и двама солисти.

Първият поглед към сцената се появи във втория трейлър на филма, който излезе на 25 октомври.

"За тази сцена толкова се притеснявах, защото я направихме на живо", казва Купър. "Това беше Лондонският симфоничен оркестър. Записваха ме на живо, трябваше да ги дирижирам".

Първите отзиви за "Maestro" хвалят изпълнението на Купър, а при премиерата си на филмовия фестивал във Венеция по-рано през годината филмът получи седемминутни аплодисменти на крака, като според съобщенията е разплакал и трите деца на Бърнстейн - Джейми, Александър и Нина.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини