Тейлър Суифт оглави британските класации за сингли и албуми 05 ноември, 2023

Американската музикална звезда Тейлър Суифт оглави британските класации за сингли и албуми с преиздадения си и награждаван хитов албум "1989 (Taylor's Version)". 

Продукцията, която излезе на пазара миналия петък, девет години след появата на оригиналния албум през 2014 г., дебютира на първо място в британския чарт "със 184 000 еквивалентни единици, което е над два пъти повече от продажбите на оригиналния "1989" в първата му седмица, възлизащи на 90 000”, обяви в разпространено изявление официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете. 

"Но това е само началото. Тейлър също така отчита най-силната дебютна седмица за който и да е албум, издаден тази година", допълват оттам.

Това означава, че преиздадената продукция, която изпреварва останалите в челната десетка, е 11-ият албум на Суифт, стъпил на върха на британската класация, отбелязва Ройтерс.

Тя е и жената с най-много албуми, заемали първото място в чарта през този век, уточняват от компанията. Оттам добавят също, че "1989" (Taylor's Version) оглавява и класацията за най-продаваните албуми на винил във Великобритания.

Новият албум включва пет неиздавани досега песни, включително и "Is It Over Now?", която оглави британската  класация за сингли с 4,9 милиона стриймвания. Парчетата "Now That We Don't Talk" и "Slut!" се нареждат под номер 2 и 5 съответно.

Петият албум на Суифт - "1989",  който включва хитове като "Shake It Off" и "Blank Space", оглави класациите по цял свят и спечели през 2016 г. награди “Грами” за албум на годината, най-добър поп албум и най-добър музикален видеоклип за Bad Blood.

Изпълнителката и авторка на песни започна да преиздава своите по-ранни продукции, след като изгуби контрол над първите шест албума, когато напусна звукозаписната компания "Биг машин" през 2019 г. Това решение на Тейлър Суифт доведе до ожесточен и публичен спор с новия ѝ издател Скутър Браун. Той продаде записите ѝ на частен инвестиционен фонд, като се твърди, че сделката е била на стойност над 300 млн. щатски долара. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини