Филмът FNAF с глобален старт за 130 млн. долара 31 октомври, 2023

„Нощна смяна във „Фреди“, адаптацията на хорър видеоиграта на "Universal“ и "Blumhouse“, счупи многобройни рекорди в бокс офиса с премиерата си от 78 млн. долара на американския пазар и още 52 млн. долара на международния пазар, което прави глобален старт от 130 млн. долара, съобщи "Variety”.

Продажбите на билети са особено впечатляващи, тъй като филмът дебютира в кината заедно с премиера в същия ден в стрийминг платформата Peacock, отбелязвайки най-големия вътрешен премиерен уикенд за всички времена за хибридните продукции на "Universal" и "Peacock".

Само за три дни филмът успя да се превърне в най-печелившото световно откриване на "Blumhouse" досега.

"Толкова е хубаво, когато всичко проработи. Благодаря на всички, че бяха търпеливи с нас по отношение на Нощна смяна във „Фреди“. Искахме да го направим точно както трябва за феновете. Това е всичко, върху което се бяхме фокусирали", написа основателят на "Blumhouse" Джейсън Блум."

Освен това "Нощна смяна във „Фреди“" се нарежда на първо място като най-големия хорър дебют за годината в световен мащаб и във вътрешния бокс офис.

Това си има своето просто обяснение. Филмът беше категоризиран така, че да може да бъде гледан от основната си фенска аудитория - 14-16 годишните, а и по-малките фенове, но с придружител. 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини