Синелибри представя психологическата драма "Само ние двамата" 19 октомври, 2023

Осем години след като филмът ѝ „Маргьорит и Жулиен“ беше в селекцията на фестивала в Кан, Валери Донзели се завръща с психологическата драма „Само ние двамата“. Премиерата у нас ще бъде на 21-и октомври в рамките на кино-литературния фестивал Синелибри. 

Бланш среща Грег и решава, че е попаднала на идеалния мъж. Страстта помежду им е очевидна, те скоро се женят и заживяват заедно. След това идилията се пропуква. Бланш е изолирана от близките си, особено от своята сестра близначка, и попада в капана на един обсебващ и опасен мъж.

Написан съвместно с Одри Диван, филмът не се интересува толкова от съспенса и от крайния резултат, които обикновено движат подобни драми. Фокусът е върху механизмите на контрол над другия, а също и върху увереността, върху способността да се наруши мълчанието. Валери Донзели се гмурка в онези нюансирани сиви зони, където жертвата на насилие се чувства принудена да направи компромис и където насилникът се колебае между нежността и насилието. 

Премиерата на психологическата драма ще бъде придружена с дискусия за психическото насилие върху жени с участието на Валентина Димитрова, главен терапевт на фондация EMPROVE, Олга Минева, психолог и основател на фондация EMPROVE, и #ЖенитеSurvivors.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини