Среща с Уилям Болдуин на премиерата на "Дворецът" 18 октомври, 2023

На 20 октомври в зала 1 на Националния дворец на културата ще се състои премиера на черната комедия „Дворецът“, с която ще отбележим 90-ата годишнина от рождението на Роман Полански. Прожекцията на 20 октомври ще бъде единствена в рамките на фестивала Синелибри и единствената потвърдена за България след световната премиера на филма във Венеция!

Непосредствено преди прожекцията на „Дворецът“ ще бъде отличена най-впечатляващата адаптация на литературна творба за голям екран, а зрителите ще имат възможност да се срещнат на живо с американската кинозвезда Уилям Болдуин. Популярен актьор, сценарист и продуцент, участвал в десетки филмови продукции с различна жанрова характеристика, известен и като един от четиримата братя Болдуин, той пристига у нас в качеството си на президент на журито, което ще излъчи лауреатите на награди в конкурса за най-добър пълнометражен игрален филм.

Партньори на Болдуин ще бъдат: уважаваният канадски кастинг-режисьор и продуцент Бруно Розато („Фрагменти от живота на една жена“, „Мафия Inc.“, „Самопризнанията на един опасен ум“); френската кинорежисьорка и актриса Леа Тодоров („Новата жена“, „Руска утопия“, „Спомен за болката“), дъщеря на световноизвестния философ, литературовед, семиотик и културолог Цветан Тодоров; нашумялата испанска телевизионна и киноактриса Карла Нието; българската театрална и филмова звезда Иван Бърнев („Обслужвал съм английския крал“, „Полет над кукувиче гнездо“). Журито ще избира измежду единадесет силни конкурсни заглавия, повечето от които с премиери на фестивалите в Кан, Венеция, Берлин, Торонто. Победителят ще бъде обявен на 20 октомври в зала 1 на Националния дворец на културата – това ще е единствената възможност зрителите да се срещнат, а по желание и да се снимат, с Уилям Болдуин и представителите на международното жури.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини