Скорсезе пак се заяде с Marvel 27 септември, 2023

Режисьорът Мартин Скорсезе даде интервю за "GQ" и в разговор с журналисти отново разкритикува културата на франчайзинга и филмовите комикси. Според 80-годишния Скорсезе заради изобилието от такива филми по екраните публиката не гледа други филми, които заслужават повече внимание.

"Ще трябва да се борим по-усилено. Това трябва да бъде инициатива отдолу, всичко трябва да дойде от самите създатели на филми. И тогава ще имате братята Сафди, ще имате Крис Нолан. Преоткрийте истинското кино и не се оплаквайте. Защото трябва да спасим киното", добави той.

Режисьорът разкритикува стрийминг услугите и това, което те създават: според него тези филми сякаш се правят все повече с участието на изкуствен интелект. "Какво ще ви дадат тези филми? Освен факта, че всичко, което сте гледали, скоро ще бъде елиминирано от съзнанието ви. Така че какво ще получите от тях?".

Скорсезе и преди е критикувал остро филмите на Marvel, твърдейки, че те приличат повече на "увеселителни паркове", отколкото на филми. Въпреки това той не е омаловажава професионалните качества на режисьорите, които работят по такива филми. Той не е единственият режисьор, който критикува модата на филмите за супергерои. Куентин Тарантино по-рано е изразявал същата гледна точка.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини