Doja Cat пусна новия си албум "Scarlet" 25 септември, 2023

Doja Cat качва първия си албум в Soundcloud през 2013 г., когато е само на 16 години. Израснала в околностите на Лос Анджелис, тя развива таланта си, като изучава пиано и танци като дете и слуша изпълнители като Busta Rhymes, Erykah Badu, Nicki Minaj, Drake и др.  

В четвъртия си албум "Scarlet" Doja Cat се насочва от радио-поп към рап и соул R&B. Това е почти час чисто творчество на Doja, без участия и без екип от автори. Миналия месец Doja Cat пусна официалния си сингъл и видеоклип "Paint The Town Red", който зае първо място в класацията Billboard Hot 100 Chart и Global 200 Chart. В момента "Paint The Town Red" все още е на първо място в класацията Global 200 Chart. Това е първата рап песен, която достига #1 в класацията Hot 100 през тази година. Песента също така влезе в историята, като достигна №1 в класацията Top 50 - USA на Spotify; за първи път в историята на Spotify рап песен от соло изпълнител от женски пол печели първото място в класацията.

Миналата седмица Doja Cat изнесе концерт на Видео музикалните награди на MTV за 2023 г. и спечели VMA за най-добра художествена режисура за песента си "Attention", а по-рано този месец тя представи и песента и музикалния видеоклип за "Demons", всички част от албума Scarlet.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини