Има спразумение! Стачката на сценаристите върви към своя край 25 септември, 2023

Гилдията на сценаристите и студиата постигнаха предварителна сделка, което потенциално слага край на продължилата месеци стачка, която блокира Холивуд. Големите филмови и телевизионни студия и стачкуващи сценаристи постигнаха предварително споразумение след дни на маратонски преговорни сесии, заяви пред Си Ен Ен Гилдията на сценаристите на Америка. Това проправя път за прекратяване на историческото спиране на работата на сценаристи и актьори, което замрази производството на филми и парализира голяма част от работата в Холивуд.

"Това, което спечелихме с това споразумение – най-вече всичко, което спечелихме от 2 май насам – се дължи на желанието на членовете ни да упражни властта си, да демонстрира солидарността си, да върви рамо до рамо, да понесе несигурността от последните 146 дни", се казва в имейл до членовете на WGA.

Условията на споразумението не бяха оповестени веднага пред медиите.

Въпреки че споразумението все още предстои да бъде ратифицирано, това бележи значителна повратна точка в почти петмесечната стачка. Сегашната стачка се доближи до най-дългата стачка в историята на WGA – тази от 1988 г., която продължи 154 дни.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини