„Екзорсистът: Вярващият“ дебютира у нас на 13 октомври 20 септември, 2023

Продължение на култовия хорър от 1973 година, „Екзорсистът: Вярващият“ е адаптация по романа „Заклинателят“ от Уилям Питър Блати. Носителката на „Оскар“ Елън Бърстин отново влиза в кожата на Крис Макнийл – героинята, която е завинаги променена от случилото се с дъщеря й Регън (Линда Блеър) преди пет десетилетия.

На преден план в новия филм е злочестата участ на Виктор Филдинг. След като 12 години по-рано бременната му съпруга е намерила смъртта си при земетресение в Хаити, той е принуден да отглежда дъщеря им Анджела сам. Но когато Анджела и нейната приятелка Катрин изчезват в гората, за да се върнат три дни по-късно без спомен за случилото се с тях, се отприщва кошмарна верига от събития. Обзет от ужас и отчаяние, Виктор тръгва да търси единствения жив човек, който е бил свидетел на нещо подобно преди: Крис Макнийл.

Режисьор на филма е Дейвид Гордън Грийн, който е и съсценарист заедно с Питър Сатлър, Скот Тиймс и Дани Макбрайд. Освен иконата Бърстин в „Екзорсистът: Вярващият“ ще видим Дженифър Нетълс, Лесли Одъм, Лидия Джует, Ан Доуд.

Това е още една внушителна филмова продукция от тазгодишната програма на кино-литературния фестивал Синелибри, на който радио Витоша е медиен партньор.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини