Вижте кога да тренирате, ако искате да отслабнете 20 септември, 2023

Екип от изследователи определи най-доброто време за тренировка, ако искате да отслабнете. След наблюдение на навиците и начина на живот, хранене и упражнения в продължение на две години на повече от 5200 възрастни, Tongyu Ma, научен асистент в Политехническия университет в Хонконг, и неговият екип откриха, че тези, които спортуват ежедневно между 7 сутринта и 9 сутринта, губят повече тегло отколкото тези, които тренират по-късно през деня.

„Моето предпазливо предложение от това проучване е, че ако изберем да спортуваме рано сутрин, преди да ядем, потенциално можем да загубим повече тегло в сравнение с упражненията през другото време на деня“, каза Ма, според NBC News.

Ма отбеляза, че неговото изследване, публикувано в списанието Obesity, има някои ограничения и признава, че е необходимо пълно клинично изпитване, за да се потвърди хипотезата на неговия екип.

„Не е известно дали хората, които спортуват редовно сутрин, могат систематично да се различават от тези, които спортуват по друго време по начини, които не са били измерени в това проучване. Например, хората, които спортуват редовно сутрин, биха могли да имат по-предвидими графици, като например по-малко вероятно да работят на смени или по-малко вероятно да имат отговорности за полагане на грижи, които възпрепятстват сутрешните упражнения“, каза Ребека Круковски, клиничен психолог с опит в поведенческото управление на теглото.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини