Шакира ще бъде почетена с пореден музикален приз 29 август, 2023

Шакира ще бъде удостоена с огромна чест следващия месец! MTV разкри, че колумбийската поп звезда ще бъде удостоена с наградата Video Vanguard (новатор, авангард - бел. ред.) на 2023 Video Music Awards на 12 септември. Това ще отбележи и първия път, когато наградата се дава на изпълнител от Южна Америка, а Шакира ще излезе на сцената на MTV за първи път от 17 години.

„Шакира е истинска глобална сила, която продължава да вдъхновява и влияе на масите с уникалното си музикално майсторство. Тя е пионер за жените по света и един от първите изпълнители, които ръководят глобализацията на латино музиката“, каза Брус Гилмър, Paramount, в изявление за пресата.

Има ли Шакира нова любов?

Певицата следва предишните носители на наградата Vanguard Бионсе, Ники Минаж, Мадона, Джанет Джаксън, LL Cool J, Дженифър Лопес, Риана, Джъстин Тимбърлейк, Миси Елиът и Дейвид Боуи. В допълнение към наградата Video Vanguard, Шакира също се кандидатира за Moon Person в четири различни категории, включително изпълнител на годината, най-добра колаборация за „TQG“ с Karol G и най-добро латино за „TQG“ и „Acróstico“.

Шакира е четирикратен носител на VMAs, като взе първата си награда преди 23 години за Международен избор на зрителя. Тазгодишните VMAs ще бъдат излъчени на живо на 12 септември по MTV. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини