Холивуд отложи връчването на Emmy Award за януари 11 август, 2023

Организаторите съобщиха, че 75-ите награди "Еми" ще се излъчват в понеделник, 15 януари 2024 г., тъй като стачките на холивудските актьори и сценаристи продължават и не се вижда решение.

Церемонията на телевизионния еквивалент на "Оскар"-ите трябваше да се проведе през септември, но сега ще се състои в средата на януари следващата година, пишат в изявление телевизионният оператор "Фокс" и Телевизионната академия.

Наградите "Еми" са най-значимото развлекателно събитие досега, което се забави заради първото от повече от 60 години насам излизане на актьори и сценаристи от цялата индустрия в Холивуд. 

Номинациите за 75-ите награди "Еми" бяха обявени миналия месец, само няколко часа преди преговорите между студиата и Гилдия на филмовите актьори да се провалят.

"Наследството", драмата на HBO за свръхбогато семейство, което се бори за контрола над зловеща медийна империя, оглави класирането с цели 27 номинации, включително за най-добра драма. "Последните оцелели" стана първата адаптация на видеоигра, която спечели 24 номинации, а "Белият лотос" получи 23.

Гилдията на американските сценаристи и Гилдията на филмовите актьори  искат по-добро заплащане и гаранции, че изкуственият интелект няма да им отнеме работата и доходите, наред с други искания.

Стачките в Холивуд на практика прекратиха всички филмови и телевизионни продукции в САЩ, с малки изключения като риалити предавания и игри.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини