Вижте музикалните събития в света случили се на 7 август 07 август, 2023

На 7 август са се случвали интересни и значими музикални събития в световен мащаб. 

Нека разгледаме някои от тях:

1. 7 август 1981 г. - Излизането на песента "Don't Stop 'Til You Get Enough" на Майкъл Джаксън: 

Тази хитова песен от албума "Off the Wall" се превърна в една от най-успешните и популярни песни на краля на поп музиката. Тя донесе на Майкъл Джаксън своите първи Грами награди и установи го като истинска звезда.

2. 7 август 1997 г. - Началото на музикалния фестивал "Lollapalooza": 

Фестивалът "Lollapalooza" е създаден през 1991 г. от певеца на групата Jane's Addiction - Пери Фаръл. През годините този музикален фестивал стана един от най-известните в света, представяйки голям брой различни жанрове и изпълнители.

3. 7 август 2009 г. - Издаване на албума "The Resistance" от Muse: 

Този албум на британската рок група Muse дебютира на първо място във Великобритания и в много други страни. Той съдържа хитови песни като "Uprising" и "Undisclosed Desires" и беше обявен за един от най-добрите рок албуми на годината.

4. 7 август 2016 г. - Излизането на песента "Closer" на The Chainsmokers и Halsey: 

Този сингъл се превърна в международен хит и стана една от най-популярните песни през 2016 г. "Closer" беше номиниран за Грами и се задържа на първо място в класациите на различни страни, включително Billboard Hot 100.

5. 7 август 2017 г. - Концерт на Ed Sheeran в Лос Анджелис: 

Английският певец и композитор Ed Sheeran изнася страхотен концерт в Staples Center в Лос Анджелис като част от своето глобално турне. Този тур беше изключително успешен и представи на публиката някои от най-популярните песни на Sheeran.

Тези събития представляват само малка част от богатата и разнообразна музикална история на 7 август в света. Остава само да очакваме бъдещите музикални събития, които ще ни вълнуват и вдъхновяват в бъдеще.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини