Отлагат наградите "Еми" 28 юли, 2023

Тазгодишните награди "Еми" ще бъдат отложени заради продължаващите стачки в Холивуд, съобщиха американски медии. Телевизионният еквивалент на "Оскар" трябваше да се проведе през септември, но може да бъде преместен чак през януари, съобщи "Лос Анджелис Таймс".

Търговското издание Variety заяви, че "доставчици, продуценти и други участници в събитието" вече са били информирани за отлагането, което все още не е официално обявено. Източник, запознат с плановете, заяви, че все още не е определена нова дата за провеждане на шоуто.

В момента актьорите и сценаристите в Холивуд стачкуват, като това е първата стачка в индустрията от 63 години насам. Звездите няма да могат да присъстват на наградите "Еми", ако стачката на актьорите все още е в сила по време на церемонията - развитие, което би било катастрофално за телевизионните рейтинги. Сценаристите също така няма да имат право да пишат монолог или шеги за водещия и водещите на предаването.

Според съобщенията Fox е настоявал за отлагане за януари.

Телевизионната академия, която гласува и провежда наградите, предпочита по-кратко отлагане, защото през януари наградите "Еми" се провеждат точно в разгара на сезона на филмовите награди в Холивуд. Нито Fox, нито Телевизионната академия са коментирали.

Последният път, когато наградите "Еми" бяха отложени, беше през 2001 г., когато церемонията беше отложена след терористичните атаки на 11 септември.

Номинациите за 75-ите награди "Еми" бяха обявени по-рано този месец. "Наследството", драмата на HBO за свръхбогато семейство, което се бори за контрола над зловеща медийна империя, оглави списъка с 27 номинации, включително за най-добра драма. "The Last of Us" стана първата адаптация на видеоигра която спечели големи номинации - 24, а сатирата "Белият лотос" получи 23 номинации. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини

Gucci Mane, се завърна с нов сингъл преди 1 час

„Каритас България“ стартира поредното издание на кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“ преди 3 часа

Дженифър Лоурънс за "пластичната операция": Остарях и бузите ми станаха по-малки. Благодаря, че го споменахте преди 6 часа

Джейкъб Елорди и Джена Ортега биха били идеални за "Здрач" според режисьорката преди 7 часа

David Guetta се завръща с нов сингъл преди 25 часа

Филмът на Ридли Скот "Наполеон" поведе в българския боксофис преди 28 часа

Jennifer Lopez съобщи подробности за новия си албум и придружаващ го филм преди 31 часа

Спонсорирана статия: Мъжки ботуши за студените месеци: 3 съвета преди покупка преди 44 часа

Снимките на филма "Венъм 3" започнаха отново преди 48 часа

"Игрите на глада" се задържа на върха на северноамериканския боксофис преди 2 дни

"Ченгето от Бевърли Хилс“ се завръща преди 2 дни

Къде можем да разгърнем по-пълно творческия си потенциал - в малка фирма или в голяма корпорация? преди 2 дни