Спилбърг прави сериал за Наполеон 13 юли, 2023

Компанията на Стивън Спилбърг Amblin Partners съкращава 20% от персонала си, който наброява около 100 души. Този ход идва, след като сключи ново споразумение с дългогодишния си партньор - студио Universal. Новата многогодишна сделка на Amblin с Universal ще превърне студиото в съфинансираща организация на проектите на Amblin. Компанията, която стои зад класически филми на Стивън Спилбърг като "Е.Т. Изкуствен интелект" и "Индиана Джоунс", отдавна финансира сама своите проекти. Последната й сделка с Universal даваше на студиото само първото право да разпространява филми на Amblin.

Новата сделка запазва Стивън Спилбърг в това, което той нарече "дом на предците си", но промяната на размера на компанията е неудачен страничен ефект. Повечето служители, които напускат компанията, са в сферата на маркетинга, международната продукция и постпродукцията. Съкращенията идват на фона на стачката на Гилдията на американските сценаристи, която вече направи работата в Холивуд по-трудна. 

Стивън Спилбърг работи по седемсериен минисериал за HBO, посветен на живота на Наполеон Бонапарт. Проектът е опит на Спилбърг да завърши един от изгубените проекти на режисьора Стенли Кубрик. Сериалът ще трябва да се конкурира с биографичния филм "Наполеон" на Ридли Скот с Хоакин Финикс в главната роля, който ще излезе по кината през ноември тази година.

Легендарният режисьор предаде франчайза "Индиана Джоунс" на режисьора Джеймс Манголд за филма "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" това лято. Сътрудничество между Дисни/Лукасфилм и Парамаунт, "Реликвата на съдбата" трудно успява да се наложи в боксофиса. Филмът трудно достигна границата от 250 млн. долара, като вероятно не е успял да възстанови дори разходите по предварителния маркетинг.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини