Елтън Джон изнесе последния концерт в кариерата си 09 юли, 2023

Елтън Джон приключи своята продължила десетилетия концертна кариера.

В събота вечерта той излезе на сцената на Теле2 Арена в Стокхолм за "финално прощално шоу", както сам го определи, с което слага край на световното си турне.

76-годишният певец и автор на песни и носител на пет награди "Грами", изнесе през май последните си концерти в Съединените щати, а миналия месец спусна завесата на легендарния ежегоден британски фестивал Гластънбъри.

Турнето "Farewell Yellow Brick Road" започна през 2018 г., но беше отлагано няколко пъти заради пандемията и травмата на бедрото, която Джон получи.

Световното турне на Елтън Джон е първото в света, отчело приходи от продажби на билети в размер на 900 милиона щатски долара, съобщи "Билборд". Повече от шест милиона души са посетили концертите в рамките на турнето. 

Елтън Джон е на сцена повече от 50 години, през които е бил на турнета с Били Джоуел, сътрудничил е на концерти с рапъра Еминем, американската кънтри певица Доли Партън и с актьора Тарън Еджъртън, който влезе в неговия образ в "Рокетмен".

Очаква се музикантът да продължи да работи и да създава музика, след като приключи колаборациите си с Дуа Липа, Стиви Уондър, Бритни Спиърс и Ед Шийран като част от "The Lockdown Sessions" през 2022 г.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини