"Колекционерът 2" e на път 15 юни, 2023

"Колекционерът 2" е на път да се появи. Звездите от първия филм Дензъл Уошингтън и Анджелина Джоли ще се завърнат в ролята на дуото Рийм и Сакс, които разкриват престъпления, съобщава „Giant Freakin Robot“. Рецензентите заклеймиха "Колекционерът" през 1999 г., когато той беше в кината, но лошите им мнения не попречиха на криминалния трилър да спечели над 150 млн. долара при бюджет от 48 млн. долара. Филмът също така допринесе много за издигането на все още младата кариера на Анджелина Джоли, която след това избухна с „Лара Крофт: Томб Райдър“.

Първият филм е базиран на романа "Колекционерът на кости" на Джефри Дивър от 1997 г., а след успеха му той продължава да пише книги с героите Линкълн Райм и Амелия Сакс. Към момента на премиерата на филма вече е издадено продължението "Танцът на ковчега", а през 2000 г. е публикувана и трета книга - "Празният стол". Оттогава Дивър е написал общо шестнадесет романа с участието на Райм и Сакс. Като се има предвид това и че Дензъл Уошингтън и Анджелина Джоли са с десетилетия по-възрастни, отколкото са били при създаването на първия филм, изглежда малко вероятно "Колекционерът 2" да бъде адаптиран по някоя от по-ранните книги.

Докато "Колекционерът 2" ще бъде първото филмово продължение на оригинала, преди няколко години NBC се опита и не успя да се възползва от франчайза с краткотрайния сериал "Линкълн Райм: Ловът на колекционера“.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини