Самюъл Джаксън ще готви последните ястия на осъдени на смърт 20 май, 2023

Самюъл Л. Джаксън има завладяваща актьорска кариера от 70-те години на миналия век и 50 години след началото на пътя си актьорът не намалява темпото. Звездата от "Криминале" и филмите на "Марвел" има множество предстоящи филми, а най-скоро обявеният филм е завладяваща драма за готвач, който работи в затвор, за да приготви последните трапези за осъдените на смърт. „Deadline“ съобщава, че режисьор на филма, наречен „Last Meals“, е Андрю Левитас, а в главната роля ще бъде Бойд Холбрук.

В "Last Meals" Самюъл Л. Джаксън ще играе Уолтър, опозорен готвач от Белия дом, който след съдбоносно унижение получава работа като затворнически готвач, приготвящ последните ястия за затворниците, преди да бъдат екзекутирани след смъртна присъда. След като се укрива в продължение на десетилетия, Уолтър е открит отново, но рискува шанса си за изкупление, когато се сприятелява с осъден на смърт затворник на име Рийд (Холбрук), който обявява гладна стачка, отказвайки последното си хранене, като последен опит да докаже невинността си.

Сценарият събира внимание през последните няколко години, още преди Самюъл Л. Джаксън да подпише договор за ролята на Уолтър. Въпреки че се забави заради пандемията, филмът най-накрая се придвижва напред с Андрю Левитас начело.

Джъстин Пиасеки е автор на сценария за предстоящия филм със Самюъл Л. Джаксън. Подобно на Левитас, Пиасеки също е нов на холивудската сцена, като има зад гърба си само няколко проекта: късометражния филм „Collecting Canada“ през 2008 г. и трилъра „Relay“ с Лили Джеймс в главната роля, който в момента е в процес на реализация. Пиасеки е носител на стипендията "Никълъс" и скоро ще има още един проект, тъй като Amazon наскоро придоби сценария му за „Stakehorse“ в трескава война за наддаване.

„Last Meals“ е само един от десетте предстоящи проекта, по които работи Самюъл Л. Джаксън. 74-годишният актьор е един от най-плодовитите творци в Холивуд, с почти 200 завършени филма във филмографията си, като броят им непрекъснато нараства.

Два от предстоящите проекти на Самюъл Л. Джаксън са в рамките на филмовата вселена на „Марвел“, където актьорът ще се превъплъти в ролята на Ник Фюри. „Secret Invasion“ е лимитирана поредица, в която Фюри и Талос на Бен Менделсон се опитват да спрат Скрулите, които са в процес на превземане на вселената. Филмът ще излезе по Disney+ през юни тази година, а през ноември феновете ще могат да видят отново Фюри на Джаксън в "The Marvels", в който участват и звездите на "Марвел" Бри Ларсън, Тейона Парис и Иман Велани.

Освен че ще участва в още съдържание на „Марвел“, Самюъл Л. Джаксън скоро ще се завърне в пространството на екшън трилъра в "The Kill Room", чиято премиера е насрочена за 8 юни. В този трилър Джаксън е в ролята на Гордън във филм, в който светът на изкуството се сблъсква с тъмния подземен свят. Освен Джаксън, във филма ще участват още Ума Търман и Джо Манганиело.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини