Netflix прави филм за Александър Велики 15 април, 2023

Netflix прави голям проект със следващата си документална драма - жанр, съчетаващ документален филм със сценарни драматични елементи. Deadline разпространи новината, че стрийминг услугата вдъхва живот на Александър Велики като следващата голяма документална драма, след успеха на "The Last Czars" и "African Queens". Това ще бъде първият голям проект, посветен на живота и наследството на един от най-великите пълководци в историята, откакто нашумелият епос на Оливър Стоун "Александър" с Колин Фарел и Анджелина Джоли в главните роли постави рекорд като един от най-големите провали на века.

Според статията Netflix е разполагала с екипи, които са снимали в Мароко в продължение на повече от година. Британските продуцентски компании Lion TV и Tailfeather Productions са подписали договор с Тони Мичъл като водещ. Режисьор е Хю Балантайн, който с филмография, включваща "Man vs. Wild" и "Locked Up Aboard", е подходящ за хибридния подход на документалната драма.

С този анонс Netflix предприема сериозна авантюра - завладяването на познатия свят от Александър Велики изглежда като перфектна храна за сериал, но досега никой не е успял да се справи. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини