Френска министърка в разголена сесия за списание 06 април, 2023

Френският министър Марлен Скиапа, която позира за „Плейбой“, заяви пред списанието, че подкрепя правото на жените да позират голи, ако искат. Скиапа понастоящем е министър на социалната икономика и асоциациите. БГНЕС припомня, че тя е във френското издание на „Плейбой“ този месец, въпреки че снимките вече изтекоха във френските медии.

На снимките, придружаващи 12-страничното интервю, Скиапа заема редица пози - облечена с екстравагантни рокли и тоалети в червеното, бялото и синьото на френския трикольор.

"Ако някои искат да позират в мъжко списание и да се наслаждават на това, мисля, че не бива да ги виним", казва Скиапа пред списанието. "Подобно на Мис Франция. Ако им харесва да печелят конкурси за красота, аз също смятам това за чудесно и трябва да ги подкрепяме", продължи Скиапа.

Дългото интервю съдържа няколко въпроса с намеци, включително "политиката афродизиак ли е?", и задълбава в миналото на 40-годишната жена като еротичен писател и автор на романи по въпроси като женския оргазъм. Но в по-голямата си част то се фокусира върху работата ѝ като защитник на правата на жените в правителството на президента Еманюел Макрон, разглеждайки теми като домашно насилие, уличен тормоз и сексуално насилие.

След като министър-председателят Елизабет Борн даде да се разбере, че се е обадила на Скиапа, за да ѝ каже, че неразрешеното снимане "изобщо не е подходящо", министърът по въпросите на равенството Изабел Роме осъди инициативата.

"Чудя се: защо избрахте Плейбой, за да се опитате да развиете каузата на жените, когато това списание е концентрация на сексистки стереотипи? Става дума за културата на жените като обекти", заяви тя пред вестник "Фигаро".

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини