Синьо чудовище преследва Ед Шийрън в "Eyes Closed" 24 март, 2023

Ed Sheeran пее за трагичната загуба на приятелите си, продуцента Jamal Edwards и австралийския крикет играч Shane Warne, в първата песен от новия си албум “Subtract”. 

“Eyes Closed” е емоционална ритмична поп балада, в която британският хитмейкър говори за скръбта, която ни обзема след смъртта на любим човек. 

Ed създава песента преди няколко години като обикновено поп парче за края на любовна връзка. Заради драматичните събития в личен план обаче текстът придобива изцяло ново значение. „Eyes Closed“ е една от песните с най-силно поп звучене в албума, но улавя същността на любовта и загубата. 

Тези чувства намират изражение и в клипа на парчето, режисиран от Mia Barnes. В него Ed прекарва нощта навън, следван от симпатично пухкаво синьо чудовище, което служи като метафора за скръбта. Ed не може да избяга от него и където и да отиде, то напомня за празнината, останала в живота му:

“Тази песен е за това какво се случва, когато загубиш някого, как всеки път, когато излезеш, очакваш да се сблъскаш с него и всичко просто ти напомня за него и нещата, които сте правили заедно. Понякога трябва да намерите начин да избягате от реалността, за да заглушите болката от загубата, но някои неща просто ви връщат обратно към нея. Когато обмислях концепции за музикалното видео към “Eyes Closed”, исках да направя видеоклип, вдъхновен от филми като “Harvey” (1950 г.), където главният герой има въображаем приятел, гигантски заек, който е невидим за всички останали. Има и една книжка, която чета на дъщерите ми, в която тъгата също е представена под формата на въображаемо създание. Тъгата често е нещо, което ви следва наоколо, изпълвайки стаите, в които се намирате. Можете да го почувствате и видите, но никой друг около вас не може. Затова реших да създам свое собствено голямо синьо чудовище за видеото. То става все по-голямо и по-голямо, докато започва да изпълва цели стаи и е всичко, което мога да видя, също като тъгата”.

Новият албум на Sheeran, “-”, ще излезе на 5-и май. Изграден на фона на скръб и надежда, Ed създава и записва албума с 14 песни заедно с Aaron Dessner (The National) през февруари миналата година, след като поредица от тежки събития разтърсват живота му. 

Тази седмица беше обявено също, че два дни преди албум ще излезе документален филм от четири части. “Ed Sheeran: The Sum of It All” съчетава невиждан досега личен архив, интервюта и изпълнения. Продукцията ще изследва как личните преживявания на британеца са го оформили като артиста, който е днес.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини