Дензъл Уошингтън в продължението на “Гладиатор” 21 март, 2023

Дензъл Уошингтън преговаря за участие в продължението на “Гладиатор” на Ридли Скот. Актьорът и режисьорът за последно работиха заедно по “Американски гангстер” от 2007 г. Ако разговорите завършат успешно носителят на две награди на Академията ще се присъедини към номинираните за “Оскар” Paul Mescal и Barry Keoghan, чието участие беше потвърдено миналата седмица. Премиерата на “Гладиатор 2” е насрочена за ноември 2024 г. Оригиналът от 2000 г. с участието на Russell Crowe и Joaquin Phoenix получи 12 номинации за “Оскар” и спечели 5 награди, включително за най-добър филм. 
 
След смъртта на главния герой Максимус в края на предишния филм, в продължението Mescal ще играе ролята на Луциус, синът на неговата любовница Лусила (Connie Nielsen). Keoghan вероятно ще бъде в ролята на император Гета. Засега не се съобщава в кого ще се превъплъти Washington.

Последната роля на актьора беше в “Трагедията на Макбет”, която му донесе девета номинация за “Оскар”. По-късно тази година се очаква да го гледаме в третото продължение на “Закрилникът”. 

Новото му партньорство със Scott не е изненада на фона на успеха на предишната им съвместна работа. “Американски гангстер” донесе над 265 милиона долара приходи и получи номинации за “Златен глобус” и наградите на Гилдията на актьорите. Уошингтън участва в редица филми на покойния брат на Ridley Scott, Tony Scott, който почина през 2012 г. Сред тях са “Аленият прилив”, “Мъж под прицел”, “Дежа вю”, “Ударът „Пелам 123“: Отвличане в метрото” и “Неудържим”. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини