Щатите искат раздяла между TikTok и "майка му" ByteDance 16 март, 2023

TikTok потвърди, че американски служители са препоръчали популярното приложение за споделяне на видео да се раздели с китайската си компания майка "ByteDance", за да избегне национална забрана. Западните сили, включително Европейският съюз и Съединените щати, прилагат все по-строг подход към приложението, като се позовават на опасения, че данните на потребителите могат да бъдат използвани или злоупотребявани от китайските служители.

"Ако целта е защита на националната сигурност, призивите за забрана или оттегляне са излишни, тъй като нито един от двата варианта не решава по-широките проблеми на индустрията", заяви говорител на TikTok. "Оставаме уверени, че най-добрият път напред за справяне с опасенията относно националната сигурност е прозрачната, базирана в САЩ защита на данните и системите на американските потребители, със стабилен мониторинг, проверка и верификация от трети страни."

Вчера "Уолстрийт джърнъл" и други медии съобщиха, че Белият дом е поставил ултиматум: ако TikTok остане част от ByteDance, той ще бъде забранен в Съединените щати.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини