Агенти на ФБР разпитаха Леонардо ди Каприо и Ким Кардашян 06 март, 2023

Агенти на ФБР разпитаха Леонардо ди Каприо и Ким Кардашян в измама за милиони долари, включваща рапъра Pras от The Fugees и бизнесмена Джо Лоу. Последният е обвинен в организирането на присвояване на милиарди долари от малайзийския държавен фонд 1MDB. Служителите на реда са провели разговор с актьора още през 2018 г., но подробностите станаха известни на агенция „Блумбърг” едва сега. Позовавайки се на документи на разузнаването, изданието съобщава, че ФБР се интересувало много от филантропската дейност на Ди Каприо, неговата продуцентска компания Appian Way и близкото приятелство с Лоу. Ди Каприо каза, че се е запознал с Лоу в нощен клуб през 2010 г. 

Ди Каприо, говорейки с агенти, изрази убеждението си, че Лоу е бил проверен от мениджърите си, преди да работи с него по филм. В същото време той не се поинтересувал за резултатите от проверката. Washington Post по-рано писа за приятелството на Лоу с Ди Каприо. Тогава стана известно, че веднъж бизнесмен подарил на актьора картина на Пабло Пикасо на стойност 3,2 милиона долара, но по-късно властите конфискуваха тази картина от Ди Каприо, тъй като тя също била купена с пари, получени незаконно. 

Ким Кардашян беше интервюирана от ФБР през 2019 г. Телевизионната звезда каза на агенти, че се е запознала с Лоу в Лас Вегас. Бизнесменът й правил скъпи подаръци. Например, той плати фойерверки на стойност 100 000 долара за сватбата й с баскетболиста Крис Хъмфрис. По-късно той предложи да подари на нея и Кание Уест картина на Жан-Мишел Баскиа.

През 2019 г. Pras и Лоу бяха обвинени от Министерството на правосъдието на САЩ във федерален заговор и пране на пари. Те са дарили незаконно повече от 21 милиона долара за предизборната кампания на бившия президент на САЩ Барак Обама през 2012 г. Те също така са заподозрени в организиране на кампания за убеждаване на администрацията на Доналд Тръмп да спре разследването на кражбата на пари от 1MDB. И двамата заподозрени отричат обвиненията.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини