Ed Sheeran излива най-мрачните моменти от живота си в нов албум 01 март, 2023

Ed Sheeran завършва колекцията си от албуми с математически заглавия. Британският хитмейкър обяви днес, че на 5-и май ще издаде новия си музикален проект "–" или "Subtract". Албумът ще е последният от математическата серия на Sheeran, която обхваща 10 години.  Тя започна през 2011 г. с "+", последван през 2014 г. с "x", "÷" през 2017 г. и "=" от 2021 г.

“Работя по "Subtract" от десетилетие, опитвайки се да извая идеалния акустичен албум, писах и записвах стотици песни с ясната идея как точно искам да звучи всичко. След това, в началото на 2022-а, серия събития промениха живота ми, психичното ми здраве и в крайна сметка - разбирането ми за музиката и изкуството",

споделя Sheeran за предстоящия албум. 

“Писането на песни е моята терапия. Това ми помага да разбера и осъзная чувствата си. Писах без да мисля какви ще бъдат песните, писах, каквото излезе. И след малко повече от седмица смених композициите, по които работя от 10 години, с най-дълбоките си и мрачни мисли. В рамките на месец бременната ми съпруга беше уведомена, че е развила тумор, който не може да бъде лекуван, докато не роди. Моят най-добър приятел, Jamal, който ми беше като брат, почина внезапно и се озовах в съдебна зала, където трябваше да защитавам репутацията и кариерата си като автор на песни. Пропадах през спирала от страхове, депресия и паника. Имах усещането, че се давя, главата ми беше точно под повърхността, гледах нагоре, но не можех да изляза, за да си поема въздух. Като артист не можех да представя на света творба, която не показва адекватно къде се намирам и как искам да се изразя в този момент от живота ми. Този албум осъществява точно това.  Той отваря вратата на бездната, която е душата ми. За първи път не се опитвам да сътворя албум, който хората ще харесат, а просто ще пусна нещо, които откровено и истинско, и отразява какво преживявам в живота си на възрастен човек. Това е последната страница от дневника за февруари. Това е "Subtract"". 

Sheeran е работил по албума с Aaron Dessner от рок бандата The National, с когото се запознава чрез Taylor Swift, с която пък го свързва голямо приятелство. Двамата са написали над 30 песни по време на едномесечния си престой в студиото, но само 14 от тях са намерили място в крайния списък. Записани са с музикална група в пълен състав и с оркестрирани аранжименти. Заглавията са изписани в пясъка в промовидео, което показва как певецът се разхожда по пуст и мрачен бряг. В клипчето се виждат кадри и от клиповете към песните, като в един от тях участва и двегодишната дъщеря на Sheeran, Lyra.

  1. Boat
  2. Salt Water
  3. Eyes Closed
  4. Life Goes On
  5. Dusty
  6. End Of Youth
  7. Colourblind
  8. Curtains
  9. Borderline
  10. Spark
  11. Vega
  12. Sycamore
  13. No Strings
  14. The Hills of Aberfeldy

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини