"Всичко, навсякъде, наведнъж" спечели почти всичко на Гилдията на филмовите актьори 27 Февруари, 2023

"Всичко, навсякъде, наведнъж" спечели (почти) всички награди на на Гилдията на филмовите актьори. Абсурдистката научнофантастична комедия продължи да доминира в тазгодишния сезон на холивудските награди, като спечели най-високите отличия и тук. Филмът за американско семейство от китайски произход, подложено на данъчна ревизия, което в крайна сметка се бори със суперзлодей, обикалящ вселените, спечели също наградите за най-добра актриса за Мишел Йео, най-добър актьор в поддържаща роля за Ке Хюй Куан и най-добра актриса в поддържаща роля за Джейми Лий Къртис.

94-годишният режисьор на лентата Джеймс Хонг открадна шоуто на галата вечерта в неделя, като получи последната награда за най-добър актьорски състав във филм - еквивалент на най-добрия филм на звездната церемония. Хонг разказа за това как някога Холивуд е назначавал бели актьори със "залепени очи" за главните азиатски роли, защото продуцентите смятали, че "азиатците не са достатъчно добри и не са касови".

"Но вижте ни сега, а?", каза той под бурни овации.

Подкрепени от повече от 120 000 членове на актьорския съюз в Холивуд, наградите SAGА са важен предшественик на наградите "Оскар", чийто най-голям блок гласуващи също са актьори.

Тази година "Оскарите" ще се проведат на 12 март.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини