Bad Bunny пребори Тейлър Суифт за престижна награда 26 Февруари, 2023

Пуерториканският певец и рапър Bad Bunny спечели наградата на IFPI за най-добър албум за 2022 г. с ''Un Verano Sin Ti'', като стана първият латиноамерикански изпълнител, удостоен с такова отличие от представителния орган на музикалната индустрия.

Изцяло испанският албум "Un Verano Sin Ti" с 23 песни, издаден през май, беше високо оценен от критиката и оглави класацията Billboard 200 за 13 седмици. Той е първият дискографски продукт, записан на испански език, който бе номиниран за така желаната награда за албум на годината на наградите "Грами".

"Изключително сме доволни да представим Bad Bunny, първия латиноамерикански изпълнител, спечелил глобалната награда на IFPI, с награда за албум на годината", заяви Франсис Мур, изпълнителен директор на Международната федерация на фонографската индустрия.

Албумът на Тейлър Суифт, "Midnights", зае второ място в класацията на IFPI, два дни след като звездата получи за трети път в кариерата си наградата IFPI Global Artist of the Year 2022.

"Harry's House", албумът на Хари Стайлс, се класира на трето място. В четвъртък Стайлс спечели наградата на IFPI за най-добър сингъл на 2022 г. с хита си "As It Was".

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини