Мъск ще намери CEO за Twitter до края на годината 15 Февруари, 2023

Собственикът на Twitter Илън Мъск заяви в сряда, че до края на 2023 г. онлайн платформата може да бъде управлявана от нов главен изпълнителен директор.

"Предполагам, че вероятно към края на тази година би трябвало да е добър момент да намерим някой друг, който да управлява компанията", каза той по видеовръзка на конференцията World Government Summit в Дубай. "Трябва да стабилизирам организацията и да се уверя, че тя е в добро състояние и че продуктовата пътна карта е ясно очертана... Смятам, че тя трябва да бъде в стабилна позиция около края на тази година."

Мъск плати 44 млрд. долара за любимата си социална медийна платформа и излизането от ежедневните операции ще му позволи да отклони критиките, че пренебрегва другите си начинания, особено автомобилната компания Tesla, чиято цена на акциите се срина, откакто той пое Twitter.

Мъск не е дал много указания за това какъв лидер търси. На 21 декември, когато за първи път обяви, че планира да се оттегли от поста главен изпълнителен директор, той каза само, че ще ограничи собствените си задължения до софтуерно и сървърно инженерство, след като "някой достатъчно глупав" заеме мястото му.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини