Вижте къде да поставите лимон, за да ви е леко на душата 13 Февруари, 2023

Лимоните могат да се използват не само като освежаваща добавка във водата. Като например да разрежете лимон и да го поставите до леглото си, както съветва видеоблогът Natural Cures. Да звучи налудничаво, но от опит глава не боли!

Разрязването на лимон и поставянето му до леглото имало много ползи за здравето. Ароматът на обикновено парче лимон на нощното шкафче можело да окаже влияние върху стреса, който изпитвате. Ароматът на лимона има антисептични свойства, които могат да повлияят на душевното ви състояние. Той стимулира производството на серотонин, който е щастливият химикал в мозъка, регулиращ настроението и също така балансиращ депресията. Ароматът на лимон ще ви помогне да се отпуснете и да спите по-добре през нощта, твърдят тези веселяци. Ароматът на плода осигурявал положителна атмосфера в стаята.

Всичко, което трябва да направите, е да разрежете един лимон на четири резена и да го поставите върху чиния до леглото си. Внимавайте да не откъснете частите напълно и просто оставете аромата на жълтия плод да свърши своята работа!

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини