Beyonce с един гърди пред Adele в битката за 65-ите Grammy Awards 05 Февруари, 2023

65th Annual Grammy Awards, наричани "най-голямата нощ в музиката", ще се проведат тази вечер в Crypto.com Arena в Лос Анджелис. Водещ на церемонията ще е комикът Тревър Ноа.  

Тази година по номинации води Бионсе - в девет категории. След нея е Кендрик Ламар с осем. Адел и Бранди Карлайл са с по осем.  Хари Стайлс и Тейлър Суифт също са сред фаворитите на 65-ата церемония, която ще събере много именити изпълнители. Бед Бъни, Лизо, Стив Лейси, Мери Джей Блайдж също са номинирани. 

Адел и Бионсе бяха една срещу друга и през 2017 г. Тогава британката смаза конкуренцията, като спечели наградите в основните категории с албума си "25", а Бионсе трябваше да се задоволи с "Грами" за "най-добър ърбан албум" за "Lemonade", смятан сега за класика. 

Тази година записът на Адел, 30, ще се изправи срещу Renaissance на Бионсе, както и срещу Harry's House на Стайлс.

И двете звезди са номинирани в трите основни категории за утвърдени изпълнители: албум на годината; запис на годината и песен на годината, както и Хари Стайлс. 

Според "Билборд", този път наградата за най-добър албум ще спечели по-скоро Бионсе, а Адел ще се задоволи със "запис на годината" за "Easy on Me".

Бионсе изравни рекорда на съпруга си Джей-Зи за най-номиниран изпълнител в историята на наградите "Грами". Те имат по 88 номинации общо през годините. Бионсе вече е най-награждаваната изпълнителка - с 28 "грамофончета", а тазгодишната церемония може да й даде възможност да задмине по победи и композитора Джордж Шолти, ако спечели още четири награди.  

Рапърът Бед Бъни, който миналата година имаше голям успех в цял свят с албума "Un verano sin ti", е номиниран в три категории, сред които за най-добър албум. Това е първият испаноезичен албум, който се съревновава за една от основните награди. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини