Номинацията за "Оскар" на Андреа Райзбъро няма да бъде снета 02 Февруари, 2023

Номинацията за "Оскар" на Андреа Райзбъро няма да бъде снета след преразглеждане от Академията, съобщи „Гардиън“.

Британската актриса беше включена в тазгодишната категория за най-добра актриса за изпълнението си в нискобюджетната драма "За Лесли" след кампания в последния момент от страна на известни личности, сред които Кейт Уинслет и Гуинет Полтроу. Бяха повдигнати обвинения за нечестни тактики и Академията обяви вътрешно преразглеждане на процедурите за провеждане на кампанията.

"Академията установи, че въпросната дейност не достига ниво, при което номинацията на филма трябва да бъде отменена. Въпреки това открихме тактики за провеждане на кампании в социалните медии и на информационни кампании, които предизвикаха безпокойство. Тези тактики се разглеждат директно с отговорните страни."

В статия в "Лос Анджелис Таймс" се твърди, че режисьорът Майкъл Морис и съпругата му, актрисата Мери Маккормак, са се свързали с много известни приятели, за да ги помолят за подкрепа в социалните медии, като в резултат на това много туитове са съдържали подобни формулировки, за да прокарат филма. Нито един от двамата обаче не е член на Академията.

Официалният акаунт на филма също така сподели пост, в който се цитира откъс от най-добрите филми на годината на критика Ричард Рупър, в който се говори за изпълнението на Кейт Бланшет в "Тар" в сравнение с него. Официално правило на Академията гласи, че "всяка тактика, която изтъква "конкуренцията" по име или заглавия, е изрично забранена".

В изявлението на Академията се допълва:

"Целта на правилата за провеждане на кампании на Академията е да се гарантира справедлив и етичен процес на награждаване - това са основни ценности на Академията. Като се има предвид този преглед, очевидно е, че компонентите на регламента трябва да бъдат изяснени, за да помогнат за създаването на по-добра рамка за уважителни, приобщаващи и безпристрастни кампании. Тези промени ще бъдат направени след този цикъл на награждаване."

По-рано този месец Рийзбъро получи подкрепа от своя колега във филма Марк Марон и от актрисата Кристина Ричи, която заяви, че разследването е "елитарно и много изостанало".

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини