Край на стигмата: Милениалите не са мързеливи 31 януари, 2023

Милениалите (родените 1985-1999) получават лоша оценка от по-възрастните си колеги и шефове от години, но експертът по лидерство Сай Уейкман казва, че митовете за поколението Y са извинения, използвани от лошите мениджъри. В разговор с Майкъл Могил в неговия подкаст, Уейкман обяснява противоречивото си отношение към погрешното представяне на милениалите. Като за начало е време да спрат да ги приемат като деца.

„Повечето от тях са на 35, с две деца и ипотека“, каза Уейкман. 

Авторът предложи сценарий „What If“, може ли тя да продължи да бъде ефективен лидер, ако никога не се адаптира или подобри стила си на лидерство? Абсолютно не, казва Уейкман, че провалът да ръководиш по-младото поколение е грешка на мениджъра, а не на служителя.

„Това беше популярно извинение“, каза тя. „Стойте далеч от стереотипите. Ако искате да класифицирате хората, класифицирайте ги по нива на отчетност."

Уейкман казва, че в допълнение към внасянето на нови промени на работното място, милениалите често намират нови, по-продуктивни начини да вършат работата си. Те често отказват да правят нещата „по начина, по който винаги са ги правили“, което им носи критики от по-старите поколения.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини