Филм за Брук Шийлдс разкрива шокиращи моменти от живота й 22 януари, 2023

Документалният филм "Хубавицата: Брук Шийлдс" ("Pretty Baby: Brooke Shields") разкри, че актрисата е била жертва на сексуално насилие в ранните години на кариерата си. Премиерната прожекция на филма беше на втория ден на кинофестивала "Сънданс" в САЩ.

Бившият топмодел и настояща филмова звезда запазва името на насилника в тайна. Във филма Брук Шийлдс разказва, че е била потърсена от въпросния мъж, когото е познавала преди това, малко след завършването на университета. Актрисата смятала, че става въпрос за среща във връзка с кастинг.
Мъжът завел младата актриса в хотела си под претекст, че иска да й извика такси от стаята си. Брук Шийлдс е била изнасилена в хотелската стая. 

Досега актрисата не е разкривала случилото се публично.

Първата част от биографичния филм, посветен на Брук Шийлдс, показва сексуализирането на образа й в една съвсем млада възраст. В "Хубавицата" тя е едва 11-годишна и играе ролята на дете, което проституира. 

Филмът също така описва по-късната мания на медиите по нейната девственост, алкохолизма на майка й и първия й брак с тенис звездата Андре Агаси. В него участват няколко от известните приятели на Шийлдс, включително Лайънъл Ричи, Лора Лини и Дрю Баримор.

Фестивалът Sundance, чийто съосновател е легендарния американски актьор Робърт Редфорд, е ключова стартова площадка за независими филми и документални филми.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини