Брукхаймър засипа със суперлативи Том Круз 17 януари, 2023

Продуцентът на „Топ Гън: Маверик" Джери Брукхаймър заяви, че "никой не работи по-усилено от Том Круз", като остави отворена вратата за още едно продължение след касовия успех на филма.

Брукхаймър заяви пред репортери на наградите "Изборът на критиците" в Лос Анджелис в неделя:

"Никой не работи като него. Никой не работи повече и не е по-добър актьор от Том Круз. Ние сме много щастливи, че той се върна, за да направи още един "Топ Гън" и да го превърне в световен успех“.

Продължението на "Маверик" от 1986 г. - също с участието на Круз - събра 1,489 млрд. долара в боксофиса миналото лято.

Брукхаймер, чиито творби включват филмите "Карибски пирати" и "Армагедон", разкри също така, че актьорите са обучавани в изтребители F-18.

"Нашите актьори преминаха през тримесечно обучение в различни изтребители. Първо в самолет с витло, след това в самолет за висш пилотаж, после в реактивен самолет и накрая в F-18, за да могат да се справят с всички G сили, които самолетът създава - по осем или девет G", каза Брукхаймър пред Fox. „Получи се перфектно, защото нашите актьори в самолета, когато всъщност го снимахме, бяха истински и това е невероятно. Фактът, че те издържаха на тези G стойности и на всичко отгоре показаха страхотно изпълнение, го превърна в световен хит“.

„Маверик е номиниран за няколко награди "Изборът на критиците", като получи наградата в категорията "Най-добро операторско майсторство", побеждавайки филми като "Аватар: Природата на водата" и "Империя на светлината", съобщи „Дейли мейл“. Филмът загуби от "Всичко, навсякъде, наведнъж" в категорията за най-добър филм, а Круз бе победен от Брендън Фрейзър за изпълнението му в "Кит" в категорията за най-добър актьор.

Това се случва, след като водещите холивудски продуценти посочиха „Маверик“ сред най-добрите филми за миналата година миналия четвъртък - в същия ден, в който започна гласуването за номинациите за „Оскар“.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини