Хари Стайлс на война срещу имитиращия мърчандайз 13 януари, 2023

Хари Стайлс се превръща в поредния изпълнител, който се изправя срещу онлайн продавачите на фалшив мърчандайз. Според Rolling Stone в съдебно дело, заведено на 10 януари, британският поп изпълнител обвинява неупълномощени компании в листване и продажба на имитиращ мърч на законни пазари като Etsy и eBay. Историята идва след множество нашумели съдебни спорове, занимаващи се с фалшификати и нарушаване на авторски права.

В жалбата се твърди, че артикулите са направени умишлено така че да бъдат трудни за разграничаване от автентичния мърчандайз и също така се предоставят URL адреси към вторични сайтове за стоки, за да е по-трудно проследяването на това кой е отговорен за фалшификатите. 

Хари Стайлс имаше една от най-големите хитови песни за 2022 г. с „As It Was“ и един от най-продаваните албуми за годината - Harry's House, заедно с който издаде обширна търговска линия от дрехи и аксесоари. Потенциална победа в съда за Стайлс може да сигнализира на повече известни артисти да заемат по-сурови позиции срещу фалшивите стоки.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини