"Аватар 2" остана на второ място в една държава 22 декември, 2022

Дългоочакваният филм на Джеймс Камерън, “Аватар: Природата на водата”, постигна забележителен успех със световни приходи от 550 милиона долара до момента след премиерата по кината миналата седмица. 

В една държава обаче продукцията не успя да оглави бокс-офиса. 

Продължението на най-касовия филм в историята остана на второ място в списъка в Япония, съобщава Variety и отбелязва, че премиерата там е била съпроводена с редица технически проблеми. 

“The First Slam Dunk”, базиран на популярната баскетболна манга поредица “Slam Dunk”, беше предпочен от японските зрители през уикенда. Филмът е спечелил 4.13 милиона долара, докато “Аватар 2” е събрал 3.6 милиона от продажба на билети в събота и в неделя, а с печалбата от предпремиерните прожекции сумата стига 3.9 милиона. 

Чаканата 13 години втора част на епоса на Камерън затрудни и кината, като много от тях не са били пригодени да излъчват лентата с 48 кадъра в секунда. Заради техническите проблеми някои вериги е трябвало да върнат парите на зрителите, а други са свалили нивото на стандартните 24 кадъра в секунда по средата на тричасовата продукция. 

Все пак “Аватар: Природата на водата” се представя доста добре, като според Variety е един от осемте филма тази година, които са успели да спечелят над 500 милиона долара от прожекции по целия свят през премиерния уикенд. Смята се, че бюджетът на лентата е поне 350 милиона, но пък се очаква до началото на новата година приходите да надхвърлят 1 милиард долара. 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини